Forum on Manual Medicine

FoMM (Forum on Manual Medicine) is the largest congress in advanced manual medicine.

It is organized every year by the Swedish Naprapathic Association.

FoMM 2017 – Aronsborg – 30 mars till 1 april

FoMM 2017

Temat för FoMM 2017 är "Motionären - för hälsa i tiden". Under det temat kommer vi att belysa motion och aktivitet ur olika perspektiv med inriktning på betydelsen för vår hälsa. Kongressen hålls även i år på Aronsborgs Konferenshotell i Bålsta som har bra kommunikationer med såväl Stockholm som Arlanda. Vår precongress med intressanta workshops arrangerar vi torsdagen den 30/3 – den ska du inte missa! Fredagen den 31/3 är själva kongressdagen med många spännande föreläsare – den kvällen avslutar vi som vanligt med årets roligaste festkväll, vår FoMM-bankett. Och så avslutar vi på lördagen med att belysa naprapatins utveckling och framtid - erfarna kollegor delar med sig av sina tankar och så diskuterar vi med en panel bestående av naprapater med olika erfarenheter. Styrelsen informerar och diskuterar om verksamheten innan SNF:s årsmöte och så informerar Naprapathögskolan om förändringar och utveckling i naprapatutbildningen.

Precongress - torsdag 30/3:

I år håller vi precongress under en dag då du kan anmäla dig till två halvdagsworkshops – du byter alltså workshop efter lunch vilket gör att du får möjlighet att träffa två intressanta föreläsare. Vi har tre workshop-linjer där två workshops är kopplade till varandra; Workshoplinje 1: Michail Tonkonogi "Mätmetoder och tester – från motionär till elit" och Anders Lindsjö "Att förstå principerna bakom de olympiska lyften". Workshoplinje 2: Fredrik Zillén "Energieffektiv löpteknik - principer, myter och missuppfattningar" och Jonas Gustrin "Coaching av pretraining för löpare". Workshoplinje 3: Martin Asker: "Bedömning och hantering av de vanligaste träningsrelaterade besvären vi ser på kliniken" och Jens Lundgren "Diagnostiskt muskuloskeletalt ultraljud säkrar din diagnos - en introduktion".

FoMM – kongress, fredag 31/3

Under kongressdagen träffar du mycket kompetenta föreläsare som belyser motion och aktivitet ur olika perspektiv. Daniel Berglind från Karolinska Institutet inleder med att beskriva konsekvenserna av inaktivitet och därefter föreläser ett antal auktoriteter om de positiva effekter motion har; Anders Hansen, överläkare och psykiatriker, Anki Sundin, näringsfysiolog och nutritionist, Carl-Johan Sundberg, professor och Michail Tonkonogi, också han professor. Eva Skillgate kommer att uppdatera oss om forskningen vid MUSIC, Musculoskeletal & Sports Injury Epidemiology Center och så avslutar vi dagen med en spännande inspirationsföreläsning av Kalle Zackari Wahlström. I inbjudan som du ser via länken nedan finns utförlig information om föreläsare och föreläsningar.

Bankettmiddag – fredag 31/3

Du skall inte missa årets absolut bästa fest! Vi har några nyheter i år men vi håller på dem så blir det lite överraskningar för dig som anmäler dig. Förra året var det helt fullt på banketten så se till att du bokar i tid.

Lördag 1/4 – naprapati på programmet

På lördagen kommer vi att bland annat att diskutera naprapatins utveckling; På vilket sätt kan vi kombinera att vara skickliga manuellmedicinare med det aktuella vetenskapliga läget? Vilken roll kommer vi naprapater att ha i behandlingen av smärtpatienter i framtiden? Vilka behandlingsmetoder kommer vi att använda oss av om 10 år? Vi lyssnar på erfarna kollegors tankar kring detta och diskuterar senare med en panel. Var med och för den diskussionen – den är viktig och intressant för alla oss som arbetar med muskuloskeletalt besvär. SNF:s styrelse kommer att informera om verksamheten för året som kommer innan vi avhandlar vårt årsmöte som det också är viktigt att så många som möjligt är med på. Under dagen kommer också Naprapathögskolan att informera om den utveckling och de förändringar man just nu är inne i.

Här kan du se inbjudan till FoMM 2017.

 

Svenska Naprapatförbundet © 2017. All Rights Reserved.